Cum te pregătești pentru ședința foto de maternitate

Scopul ședinței foto este ca tu să strălucești și să transmiți emoția acestor momente senzaționale. Sunt aici pentru a te ajuta să alegi ținutele cele mai potrivite în care să arăți perfect, nu doar bine. Dacă ai câteva variante preferate de haine și accesorii, vino cu ele la shooting.  Poți să aduci și câteva props-uri, cum ar fi ecografii ale copilului, jucării de pluș, bijuterii, un leagăn făcut de partenerul tău pentru cel mic sau pur și simplu floarea ta preferată. În orice caz, la studio găsești o serie de ținute și accesorii pe care le poți folosi. Machiajul și părul sunt elemente foarte importante. Recomandarea mea este să apelezi la servicii profesionale de make-up și hairstyling. Crede-mă, diferența este considerabilă! 

Iată 5 sfaturi pentru o ședință de maternitate perfectă: 

1. Alege momentul

Eu îți recomand să programezi ședința foto între săptămânile 31 și 36. În această perioadă burtica are o formă rotundă minunată. Transformările prin care trece corpul tău sunt frumoase și foarte interesante pentru a fi capturate în fotografii.  După săptămâna 36, majoritatea femeilor se simt foarte balonate și disconfortul este vizibil în timpul shootingului. 

2. Nevoile tale sunt unice

Este bine să discutăm dinainte idei pentru poze, locații sau obiecte pe care ai vrea să le folosim la ședința foto. Sigur, pot să îți ofer sugestii din experiența mea vastă de până acum, dar, fiecare client este unic. Nevoile și așteptările tale sunt unice.  O discuție preliminară ne ajută să ne sincronizăm și să ne pregătim. Este foarte util dacă ai câteva exemple concrete care îți plan, fotografii de pe pinterest, bloguri, reviste sau albume ale unor prieteni. Exemplele vizuale sunt ușor de înțeles și e simplu să discutăm pe baza lor. 

3. Ia cu tine partenerul sau copii

E un moment perfect pentru a crea amintiri fabuloase împreună cu familia. Dacă vin și copii, planifică fotografiile cu ei la început după care cineva să îi poată duce acasă. Pentru vestimentație, alege culori complementare. Este de evitat ca toată lumea să aibă topul alb sau jeansi. În ceea ce te privește, ai grijă la hainele foarte strâmte care îți pot lăsa urme pe corp: șosete, lenjerie de corp de gravidă, elastice, pantofi. Încearcă să porți rochii largi, relaxate și papuci sau sandale comode cu cel puțin 2 ore înainte de ședința foto. 

4. Ținutele diferite sunt interesante

Vino cu mai multe ținute și accesorii. Ședința foto va dura cel puțin o oră și nu vei vrea să arăți la fel în toate pozele. Schimbarea ținutei îți permite să încerci diferite stiluri. Țesăturile care aderă la corpul tău, cum ar fi rochiile mulate, sunt o idee bună pentru că îți scot în evidență rotunjimile minunate. 

5. Relaxează-te!

Este cel mai important sfat pe care îl ofer clienților, și, în acelaști timp cel mai neglijat. Sigur, ești foarte entuziasmată și vei face tot ce poți să arăți foarte bine în poze dar dacă nu ești relaxată și nu te simți confortabil, acest lucru se va vedea. Așadar, încearcă să te relaxezi înainte de shooting. Nu îți programa altceva important înainte și ia-ți un timp de rezervă ca să nu fii pe fugă. Fă-ți manichiura și pedichiura la un salon, nu doar părul și machiajul. Odată ce ai ajuns la studio, lasă-mă pe mine să mă ocup de detalii. Bucură-te de tot ce trăiești  și pozele vor fi memorabile! 

Ce trebuie să știi despre ședința foto de nou născut

Cel mai bun moment pentru sesiunea foto este în primele 10 zile după naștere. După accea micuțul devine mult mai activ și va fi dificil să îl facem să stea la poză așa cum ne dorim. 

1. Pregătește-l de somn

Cele mai bune fotografii ies când bebelușul doarme adânc și ne lasă să îl așezăm în cele mai drăgălașe poziții. Încearcă să îl ții treaz 1-2 ore înainte de ședința foto, și, mai bine, programează ședința foto în așa fel încât să se suprapună cu ora lui de somn. De asemenea, e bine să hrănești bebelușul chiar înainte de shooting.

2. Alege haine din materiale naturale

Fibrele de bumbac, mătase sau lână sunt cele mai potrivite pentru ținutele micuțului. Majoritatea body-urilor și a top-urilor vor arăta minunat în poze de nou născut. Dacă ai o fetiță, rochiile și tunicile arată chic peste colanți. 

3. Participă la shooting și ia cu tine și alți membri ai familiei

E adevărat că în primele zile după naștere nu te simți tocmai sexy, dar încearcă să depășești acest sentiment. Bucuria de a fi mămică și de a-l avea pe cel mic în brațe îți dă o strălucire unică. De asemenea, ia-l la shooting și pe partenerul tău. Astfel de cadre sunt foarte expresive și emoționale, crede-mă, o să te bucure peste ani!

4. Vino cu accesoriile preferate 

La noi la studio găsești o mulțime de hăinuțe, accesorii și jucării. Dar dacă ai unele preferate, adu-le la studio. 

5. Bucură-te de moment

Încearcă să nu te stresezi prea tare. Ședința foto va fi simplă și relaxată. Cu cât ești tu mai relaxată cu atât va fi mai relaxat bebelușul și restul familiei. Bucură-te că ai ocazia să creezi amintiri memorabile și fă o tradiție din fotografierea celor mai importante momente din viață!

Factorul wow în fotografia de familie

Știm cu toții, tehnica nu e de ajuns când vobim de fotografii bune, care transmit emoție. Cel mai important lucru este ca fotograful să reușească să creeze o legătură emoțională cu subiectul, astfel încât acesta din urmă să fie el însuși, relaxat, firesc. De altfel, cred că aceasta conexiune personală care se crează la studio este motivul pentru care toți cei care mi-au călcat o dată pragul, au revenit, cu fiecare nouă ocazie. 

Dar, până la prima ședință foto împreună, iată și câteva tipsuri care să vă ajute să vă pregătiți: 

1. Alegeți-vă cu atenție hainele. 

Luați-vă timp pentru selecția hainelor. E important să vă simțiți bine în ele și să vă reprezinte. Cum arată pentru voi pozele de familie ideale? Sunt elegante și rafinate? Alegeți atunci materiale naturale, ușoare, în nuanțe neutre: tonuri de gri, bej, pasteluri. Vrei să arăți latura amuzantă, colorată a familiei voastre? Alegeți haine în nuanțe complementare, cu accente de culoare, cum ar fi gri cu galben, sau, detalii roșii. 

2. Găsiți cel mai bun moment

Aveți grijă să nu programați ședința foto în preajma orei de somn a micuțului. Dacă vreți poze afară, cea mai bună lumină este cu 2 ore înainte de apus și după răsărit, dar, avantajul pozelor profesionale este că ies foarte bine la orice oră din zi. Nu veniți la ședința foto cu stomacul gol! Dacă v-ați gândit să mergeți la cina după, asigurați-vă că luați o gustare sănătoasă înainte să ajungeți la studio. 

3. Pregătiți-vă din timp

Mămicile sunt de obicei stresate înaintea ședinței foto, pentru că ele se ocupă ca toată familia să fie gata la timp. Așadar, sfatul meu este să vă păstrați în program mai mult timp decât ar fi necesar pentru pregătiri. 

4. Tăticilor, fiți veseli și activi 

Știu că mulți tătici nu sunt fani ai ședințelor foto de familie. Dar, nu uitați. Aceste imagini rămân moștenire copiilor când vor fi mari și vor avea familiile lor. Fotografiile de famile sunt prețuite toată viața și sunt foarte importante!

5. Simțiți-vă bine

Nu vă fie teamă să vă luați copii în brațe și să îi aruncați în aer. Sărută-ți soția pe obraz. Spune-i soțului ce mult îl iubești și cât de mult apreciezi faptul că sunteți aici, împreună. Distrați-vă. Râdeți. Glumiți. Îmbrățișați-vă. Jucați-vă. Astfel, îmi veți oferi ocazia să capturez emoția reală și frumusețea familiei voastre.