Factorul wow în fotografia de familie

Știm cu toții, tehnica nu e de ajuns când vobim de fotografii bune, care transmit emoție. Cel mai important lucru este ca fotograful să reușească să creeze o legătură emoțională cu subiectul, astfel încât acesta din urmă să fie el însuși, relaxat, firesc. De altfel, cred că aceasta conexiune personală care se crează la studio este motivul pentru care toți cei care mi-au călcat o dată pragul, au revenit, cu fiecare nouă ocazie. 

Dar, până la prima ședință foto împreună, iată și câteva tipsuri care să vă ajute să vă pregătiți: 

1. Alegeți-vă cu atenție hainele. 

Luați-vă timp pentru selecția hainelor. E important să vă simțiți bine în ele și să vă reprezinte. Cum arată pentru voi pozele de familie ideale? Sunt elegante și rafinate? Alegeți atunci materiale naturale, ușoare, în nuanțe neutre: tonuri de gri, bej, pasteluri. Vrei să arăți latura amuzantă, colorată a familiei voastre? Alegeți haine în nuanțe complementare, cu accente de culoare, cum ar fi gri cu galben, sau, detalii roșii. 

2. Găsiți cel mai bun moment

Aveți grijă să nu programați ședința foto în preajma orei de somn a micuțului. Dacă vreți poze afară, cea mai bună lumină este cu 2 ore înainte de apus și după răsărit, dar, avantajul pozelor profesionale este că ies foarte bine la orice oră din zi. Nu veniți la ședința foto cu stomacul gol! Dacă v-ați gândit să mergeți la cina după, asigurați-vă că luați o gustare sănătoasă înainte să ajungeți la studio. 

3. Pregătiți-vă din timp

Mămicile sunt de obicei stresate înaintea ședinței foto, pentru că ele se ocupă ca toată familia să fie gata la timp. Așadar, sfatul meu este să vă păstrați în program mai mult timp decât ar fi necesar pentru pregătiri. 

4. Tăticilor, fiți veseli și activi 

Știu că mulți tătici nu sunt fani ai ședințelor foto de familie. Dar, nu uitați. Aceste imagini rămân moștenire copiilor când vor fi mari și vor avea familiile lor. Fotografiile de famile sunt prețuite toată viața și sunt foarte importante!

5. Simțiți-vă bine

Nu vă fie teamă să vă luați copii în brațe și să îi aruncați în aer. Sărută-ți soția pe obraz. Spune-i soțului ce mult îl iubești și cât de mult apreciezi faptul că sunteți aici, împreună. Distrați-vă. Râdeți. Glumiți. Îmbrățișați-vă. Jucați-vă. Astfel, îmi veți oferi ocazia să capturez emoția reală și frumusețea familiei voastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *